Избор на категория
Вашата количка

Гаранционни условия

Гаранционен срок на предлаганите продукти

- Дисплеи - от 1 до 12 месеца; Тестваме повечето дисплеи и вероятността да получите дисплей с дефект е сведена до минимум.

Монтирането на дисплей ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се извършва при ИЗКЛЮЧЕНА БАТЕРИЯ!

- Батерии - от 1 до 6 месеца; Гаранцията покрива фабрични дефекти: издута батерия, не се зарежда до 100%.

Гаранцията не бива уважена в случай че: батерията има следи от монтаж и е с наранена/деформирана повърхност; бърз разряд (строго индивиауално и зависещо от начина на експлоатация на устройството); батерията е монтирана на устрийство със следи от влага. Препоръчва се използването на оригинални или висококачествени кабели/адаптери.

- Тъчскрийн - от 1 до 3 месеца

- Лентови кабели, Блок захранване, Камери - 1 месец

ВАЖНО! В случай че получите пратката си с куриер - всяка стока се изпраща с опция преглед. Моля прегледайте съдържанието на пратката пред куриер!

При установени (извън офиса на куриерската фирма / без присъствеито на куриер до адрес) транспортни щети, нарушена цялост на опаковката, счупена стока или липсваща такава, Тъчскрийн БГ ООД не носи отговорност. При претенции свързани с начина на транспортиране или повредена стока, имате право да изискате рекламация към куриера. При подобен случай, моля свържете се с нас на 0899 356 288 за да можем да Ви съдействаме.

Гаранционните условия и правото на замяна отпада, в случай появил се проблем след монтажа на резервната част извън сервиз на Тъчскрийн БГ ООД. Стока се връща и заменя, само в търговския вид, в който е изпратена, без липсващи предпазни фолиа, етикети, лепенки и следи от монтаж.

Общи гаранционни условия

Сайта предоставя на всички свои клиенти пълната гаранция, която се дава от съответния производител. Подписването на гаранционната карта се счита за приемане на гаранционните условия. За стока, изпратена по куриер, гаранционните условия се считат за приети, ако няма направени възражения в срок до 24 часа.

Срокът на гаранция започва да тече от датата на покупка, посочен в гаранционната карта.

Ако в документацията съпровождаща оборудването или софтуерния пакет има клаузи, които по един или друг начин ограничават гаранцията или отговорността на производителя, тези ограничения се считат за част от гаранционните условия.

Гаранцията покрива дефекти, възникнали единствено по време на гаранционния срок.

Гаранционно обслужване се осъществява при наличие на валидни гаранционни документи, пълна окомплектация на продукта (опаковка, аксесоари и др.) и описание на дефекта.

Първоначалният гаранционен срок се запазва независимо от това дали изделието е било отремонтирано или заменено.

Всички тестове, ремонти и замени на дефектирали устройства се извършват в офиса на фирмата или оторизиран сервиз.

Дефектирането на компонент не е основание за гаранционна замяна. Замяна се извършва при невъзможност за отремонтиране на дефекта.

Максималният срок за отстраняване на дефект или гаранционна замяна е 1 месец.

В случаите, когато потребителят получава гаранционна карта производителя на продукта, той се обръща директно към сервизите, посочени в нея.

Транспортните разходи до и от сервиза на фирмата са за сметка на клиента.

Тъчскрийн БГ ООД не поема вина за евентуално унищожаване на информация, загуба на печалба или последвали загуби и щети.

Закупена стока може да бъде върната в срок от 7 работни дни от получаването, ако не е: ползвана, разпечатана, с нарушен търговски вид и при всички други условия по член 55 от Закона за защита на потребителя. Разноските по връщането на стоката са за сметка на купувача!

Отпадане на гаранцията

Гаранцията отпада и не покрива повреди в резултат на:

1. Неправилно транспортиране и съхранение.

2. Нарушен външен вид или физическо въздействие неспазване на указанията за ползване и техническите инструкции, следи от употреба, замърсяване, драскотини и т.н.

3. Когато повредата е настъпила в резултат на модификация или пренастройка с цел продукта да се използва за цели, различни от тези за които е бил произведен или предназначен когато има нарушени гаранционни леленки, следи от механичен удар, токови удари или от други външни въздействия.

3. Когато повредата е от неправилно инсталиран софтуер или вируси.

4. При използване на неоригинални консумативи и материали.

5. Повреди причинени в резултат на използването на различни освен препоръчаните от производителя кабели и конектори.

6. Повреди в следствие на пожар, заметресение, наводнение, мълнии, гръмотевици или други природни бедствия, отклонение от захранващото напрежение 220V+/- 5%, форсмажорни обстоятелства неизправна ел. инсталация, пясък, кал , влага, хлебарки и други замърсители, механични и/или токови удари, вибрации и други, които не биха се появили при нормалната работа на устройството.

7. Опит за отремонтиране от неупълномощени лица или от неоторизирани сервизи.

Условия за Гаранционна замяна

По време на гаранционния срок Тъчскрийн БГ ООД поема транспортирането на дефектният компонент в посока към клиента.

Задължителни условия за признаване на гаранционно обслужване

1. Да ни информирате за възникнал дефект по телефон или електронна поща.
2. Да изпратите дефектния компонент по куриер за ВАША СМЕТКА при следните ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ УСЛОВИЯ:

- да използвате куриер СПИДИ или ЕКОНТ

- да бъде опакована в оригиналната или в подходяща за транспортиране опаковка, която да гарантира запазване на компонента.

- чупливи компоненти като дисплеи, тъчове се изпращат със застраховка, обявена стойност и ЧУПЛИВО; Стойността на обявената стойност е сумата, която сте заплатили при покупката!

- компонента / стоката да бъде придружена с гаранционна карта и детайлно описание на повредата / дефекта;

ЩЕ БЪДЕ ОТКАЗВАНА ГАРАНЦИЯ НА ДИСПЛЕИ / ТЪЧОВЕ ИЗПРАТЕНИ БЕЗ ЗАСТРАХОВКА И ЧУПЛИВОСТ НА ПРАТКАТА!

3. Тъчскрийн БГ ООД ще ремонтира или замени гаранционно дефектния компонент в срок до 30 дни от получаването му в сервиза на фирмата. Фирмата ще откаже гаранционно обслужване при неспазване на горните задължителни условия и в случаите описани в ГАРАНЦИОННИТЕ УСЛОВИЯ обявени на сайта и гаранционната карта придружаваща компонента.

4. Ако се установи, че изпратения компонент не е дефектен, транспорта ОТ и ДО Клиента (куриерската услуга) ще бъде заплатена от клиента + 5 лева за направената диагностика.