Избор на категория
Вашата количка

Ремонт на мокрен телефон

Повреда от вода при смартфони и таблети: какво да правя?

Лятото е към края си и идва сезона на удавените телефони. Независимо дали сте го изпуснали в морето или басейна, Важното е възмойно най-бързо да го донесете в сервиза за да може да намалите шанса за дълготрайни щети. от влага, сол, имикали и др. Случайното изпускане на вашия смартфон или таблет във вода може да бъде разочароващо и стресиращо преживяване. Повредата от вода може да причини сериозни проблеми на вашето устройство, включително корозия, късо съединение и загуба на данни. Но не се отчайвайте – има стъпки, които можете да предприемете, за да поправите щетите от вода и евентуално да спасите устройството си.

Какво да направите, ако устройството ви се намокри?

Ако вашият смартфон или таблет е бил изложен на вода или други течности, първото нещо, което трябва да направите, е незабавно да го извадите от водата или течността. След това изпълнете следните стъпки:

- Не зареждайте устройството си и го изключете.

- Изсушете устройството колкото е възможно повече с кърпа.

- Отстранете всички подвижни части, като например батерията или SIM картата за да улесните натрупалата се влага да излезе по-лесно.

- Ако е възможно, поставете устройството на сухо и топло място, за да изсъхне.

Важно е да действате бързо, за да опитате да спасите устройството си, тъй като щетите от вода могат да причинят сериозни проблеми, ако не бъдат отметнати изброените стъпки.

Поставяне на мокрен телефон в ОРИЗ - митове и легенди

Съвсем спокойно можете да забравите за всико, което сте чели по темата. Независимо дали използвате евтин Бисерен Ориз или първокласно Карнароли - ефентът ще е нулев.

Ремонт на щети от вода

Ако устройството ви е повредено от вода, добра идея е да го занесете в професионален сервиз. Ние в Тъчскрийн БГ разполагат с опит и оборудване за диагностициране и отстраняване на проблеми, свързани с повреда от вода. Можем да оценим повредата на вашето устройство и да определим най-добрия курс на действие за ремонта му.

Възстановяване на данни след повреда от вода

Ако се притеснявате от загуба на важни данни, като снимки, документи и контакти, поради щети от вода, има налична помощ. Професионална услуга за възстановяване на данни може да ви помогне да извлечете важни данни от вашето повредено устройство. Тъчскрийн БГ разполагат със специализирано оборудване и опит във възстановяването на данни от повредени устройства.

Предотвратяване на бъдещи щети от вода

За да предотвратите повреда от вода на вашите смартфони и таблети в бъдеще, има няколко предпазни мерки, които можете да предприемете:Използвайте защитен калъф или капак, за да предотвратите случайно изпускане във вода или други течности.Избягвайте да използвате устройството близо до вода или други течности.Дръжте устройството си далеч от прозорци или други места, където може да бъде изложено на вода по време на природно бедствие.Като следвате тези съвети, можете да помогнете за защитата на вашите ценни устройства от щети от вода и да гарантирате, че можете да продължите да ги използвате години напред.

Възможни проблеми и решения за повредени от вода телефони и таблети

Повредата от вода е често срещан проблем с мобилните устройства и може да причини редица проблеми. Някои често срещани симптоми при проблеми с мокрен телефон са: телефон, който не се включва, дефектирал дисплей, неработещи бутони и др. В нашия сервиз за мокрени телефони в София имаме решение за тези проблеми.В нашия сервиз предлагаме ремонт след мокрене за всички видове телефони и таблети. Нашият екип от опитни техници ще оцени степента на щетите и ще извърши необходимите ремонти. Това може да включва почистване на устройството, подмяна на повредени части и др.Ако Вашият телефон или таблет е имал досег с вода, важно е да действате бързо. Изключването на устройството и изваждането на батерията може да предотврати по-нататъшни повреди. Също така е важно да не се опитвате да включите устройството, тъй като това може да причини късо съединение.

Може ли мокрен смартфон да бъде поправен?

Има няколко фактора, които могат да наложат смяна на букса за зареждане на телефон или таблет:Износване: Буксата на вашето устройство е подложен на постоянна употреба, което може да доведе до износване с течение на времето.Повреда от вода: Ако вашето устройство се намокри, това може да причини повреда на порта за зареждане и други вътрешни компоненти.Да, повреден от вода телефон може да бъде поправен. Успехът на ремонта обаче ще зависи от степента на повредата и колко бързо е било третирано устройството след излагане на вода. В нашия сервиз разполагаме с опит и инструменти за ремонт на повредени от вода телефони и таблети.

Може ли влагата да увреди трайно телефона ми?

Ако смятате, че вашата букса за зареждане може да е повредена, има няколко признака, за които трябва да внимавате:Устройството не се зарежда: Ако устройството ви не се зарежда, когато е включено в контакта, това може да е знак, че буксата на телефона е повредена.Устройството се зарежда бавно: Ако вашето устройство се зарежда по-дълго от обикновено, това може да е индикация, че портът за зареждане не функционира правилно.Устройството не се включва: Ако устройството ви не се включва и сте изключили други потенциални проблеми, това може да се дължи на повреден порт за зареждане.Водата може да причини трайна повреда на телефон или таблет, ако не се обърне внимание навреме. Когато телефонът е изложен на вода, течността може да проникне в устройството и да причини корозия или късо съединение. Това може да повреди дънната платка, батерията и други компоненти на устройството. Ако повредено от вода устройство не се третира бързо, може да не е възможно да се поправи.

Колко струва поправката на телефон след намокряне?

Цената за ремонт на повреден от вода телефон или таблет може да варира в зависимост от степента на повредата и вида на устройството. В нашия сервиз за телефони в София предлагаме ниска и прозрачна цена за услуги по ремонт на щети от вода. Нашият екип ще направи оценка на щетите и ще предостави оферта за ремонта. Стремим се да предоставяме висококачествен ремонт на справедлива цена.

КачествоОригинал
Гаранция1 месеца
Срок за изпълнение24 - 72часа*
Експресен ремонт12 - 24часа*
Доставка с куриерЕконт или Спиди

*Сроковете зависят от степента на увреждане.

Възползвайте се от GSM сервиз и ремонт на таблети за цялата страна: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол. Работим с куриери до всяка точка на България.

Услугите, предлагани в тази категория  имат среден рейтинг 5 / 5  базиран на мненията на над 16 клиента.